Risanäs Udde

Om oss & Risanäs Udde

Möt Oss

Risanäs Udde – boende & upplevelser startades 2023 och drivs av oss Linda och Peter Klang. Vi hittade vår drömfastighet 2018 och såg den stora potentialen i detta ställe och slog till. Vår dröm att jobba ihop hade funnits länge och här såg vi möjligheten att tillsammans utveckla något fantastiskt.

För oss är det viktigt att skapa ett liv vi njuter och mår bra av och att vi vågar följa våra drömmar. Vi vill ta tillvara på våra år här på jorden och skapa vackra sammanhang. Risanäs Udde är ett sådan plats dvs ett vackert sammanhang där människor kan njuta, koppla av, få återhämtning och skapa sig vackra stunder.

Linda driver även Blekinge Yogastudio sedan 2009 och har arrangerat en mängd yogaretreat, nio yogaresor till Spanien och olika evenemang genom alla dessa år. Hon har flertalet certifieringar inom yoga och meditation samt har en bakgrund som socionom med 15 års arbete i den branschen. En del av verksamheten i Risanäs Udde är retreat med fokus på återhämtning och stillhet.

Peter har varit verksam som socionom under 30 år, både som chef i 10 års tid samt som projektledare och handläggare i kommunen. Peter är även utbildad inom restaurang och arbetade inom den branschen hans första 10 år i arbetslivet. Peter har livet igenom ägnat sig åt fiske och fisketurism är en del av vår verksamhet.

Vi gillar båda att göra just det som erbjuds på denna plats dvs vistas i naturen, basta, kallbada, vandra och tända en eld. Vi har verkligen hittat hem på denna plats vilket har blivit ett stort skifte i livet för oss. Tidigare har vi rest mycket och vi har haft ett hus i Spanien men som vi nyligen sålde för att istället lägga all fokus på Risanäs Udde.

Vi tycker båda om att möta människor och tillsammans är vi ett starkt och pålitligt team med mycket samlad kunskap och människokännedom. Vi skräddarsyr gärna vad just du/ni behöver för en optimal vistelse hos oss.

Vi ser fram emot att möta dig!
Linda och Peter Klang

Vår bakgrundshistoria mot Risanäs Udde

Processen till Risanäs Udde startades 2018 då vi köpte fastigheten och redan då såg vi vår vision av det som idag har blivit verklighet. Vi har många gånger fått ”nypa oss i armen” för att förstå att drömmarna faktiskt har blivit verklighet.

In i detta projekt hade vi erfarenhet av att totalrenovera flera äldre hus vi tidigare bott i så vi var väl förberedda på den osäkerhet det innebär att omvandla gamla charmiga fastigheter från grunden och skapa något nytt men där det gamla ursprungliga ska få vara med och skapa det genuina och vackra.

Då Linda driver Blekinge Yogastudio var det första steget mot Risanäs Udde att bygga en yogastudio i stallet. Den stod klar 2021 och sedan dess bedrivs yogaverksamhet här. Ritningarna för att utveckla med boende och upplevelser i stenladan var klara 2022 och hösten 2023 sattes bygget igång med att omvandla stenladan till vad det blivit idag.

Maj 2024 stod den färdig.

"Här kan du kan hämta hem dig själv, ditt inre lugn och din energi"

”Det finns ställen att komma tillbaka till. Linda och Peters hus är en sådan plats. Det kändes underbart där. Rekommenderas starkt, jag hoppas att vi kan komma tillbaka till detta ställe” - Agnieszka, Polen

Risanäs udde

Risanäs Udde är en idyll i Blekinge skärgård och ligger 4 kilometer från Ronneby centrum längs med kustremsan. Risanäs Udde är enskilt belägen längst ut på en udde och nedanför finns en liten småbåtshamn. Den lilla vägen fram till Risanäs Udde kantas av en alle och redan här känner man av den sköna och lugna atmosfären som Risanäs Udde präglas av.

Länsstyrelsen Blekinge beskriver naturen på Risanäs Udde enligt följande:

Risanäs udde är ett naturskönt område och ett av de sista, oexploaterade kustavsnitten i Ronnebys närhet. Området har en stor variation av natur vilket ger förutsättningar för många olika livsmiljöer för djur och växter.

Här finns exempelvis smalstäkra som endast har sju kända växtplatser i landet, alla i Ronnebytrakten, av vilket gör Risanäshalvön mycket skyddsvärd. Här finns också den hotade dammfladdermusen.
Risanäs, som är ett mycket attraktivt strövområde, utgör en del i ett större sammanhängande natur- och friluftsområde. Det är möjligt att vandra i vacker natur ända från Ronneby stadskärna ut till udden och anslutning till Risanäs våtmark finns också ett fågeltorn.

Cookies.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats.